mandag den 24. september 2012

Navn: Imperial Stout
Type: Imperial stout
Bryggeri: Viborg Bryghus
Alkohol: 8%
Etikettekst: En kulsort øl. Dufter sødligt af engelsk lakrids. Smagen er fyldig og kraftig, med nuancer af både kaffe, chokolade og engelsk lakrids, samtidigt nærmest naturstridigt rund og let af den brusende kulsyre. Eftersmagen er ristet, varm og vedvarende, faktisk vinøs. Til mad anbefales den som tilbehør til især lammeretter, oksekød, rustikke pølser og mørk chokolade, samt til stærke retter krydret med chili.
Beskrivelse: Jeg havde aldrig hørt om Viborg Bryghus før jeg stod med denne flaske i hånden. Viborg er også fandens langt fra Fyns land, men omvendt er Thisted endnu længere væk, og Limfjordsporteren er alligevel standardudstyr på disse breddegrader. Jeg nåede at tænke, at måske er der en god grund til at navnet Viborg Bryghus ikke er så udbredt, men puttede alligevel pligtskyldigt deres imperial stout i kurven. Udover denne laver bryggeriet også en porter og en scottish ale, der har fanget bloggens opmærksomhed. Viborg Bryghus imperial stout dufter ikke af det store, og laver et minimum af skum når den hældes i glasset. Jysk beskedenhed måske? Det underspillede forsætter i smagen, trods sine 8% er øllen en harmløs lille killing, minimalt brændt, let sød og med en utrolig diskret, men meget behagelig eftersmag. Men ikke alle kan lide katte, og trods det søde islæt vil jeg ikke stemple denne øl som en dameøl, for derinde bag de diskrete smagsnuancer fornemmer man kraften og volumen. Jeg er mere fascineret end begejstret for denne øl, den fortjener helt klart at blive smagt selvom man ikke skal forvente den store smagsoplevelse, men den smule der er gør det virkelig godt.
Indkøbt: Barley Wine (50cl, 48,-)
Karakter: 8 (pil op)